Re-design of a family home in Basel – Living rooms

This has been a very special and lovely project I had the pleasure to work on for a young family living near Basel. The house was a little gem that needed a bit of TLC to reveal its full potential. I worked on the entrance hall, lounge, dining room, kitchen and master bedroom, redesigning the space and advising on furniture and finishes. The brief was to create a light and airy home, easy to live in and functional.

BEFORE – The existing rooms in the ground floor living space

The house had little light coming in with strong colours on the walls which translated into dark and overwhelming rooms.

The recommended design

I went for a fresher and younger design, using a softer and lighter colour palette. When working on the 2D floor plans, I always had the rooms flow and functionality at the forefront of my mind. Not only had the ground floor had to work for a young family on a daily basis, it also had to be fun and easy to live in when entertaining guests. The furniture was locally or nationally sourced.

A fresh and bright home

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s